Incore Solutions introduceert de FastStart Data Management oplossing Een nieuwe omgeving is nodig voor data management

In de afgelopen periode hebben wij geschreven over de veranderende behoefte op het gebied van business analytics. Het is nu meer dan ooit nodig om een stap te zetten in de volwassenheid van het business analytics vakgebied (zie ook het 'business analytics maturity' model). Binnen veel organisaties is het inmiddels niet meer de vraag óf ze deze stap gaan zetten, maar eerder wanneer.

Ons statement was en is dat om aan deze veranderende vraag naar analyses en beslissingsinformatie te kunnen voldoen ook de omgeving (zowel organisatorisch als technisch) moet veranderen. Wij schreven onder andere dat het “Bimodal IT”-model van Gartner hier goede aanknopingspunten voor biedt.

DATAGROEI

Ook hebben wij de afgelopen periode een reeks artikelen geschreven over datagroei. Iets wat wij niet zien als een probleem, maar juist als een kans. Wij hebben in de artikelen een aantal randvoorwaarden aangegeven om goed met deze (zeer sterke) groei van data om te gaan.

Maar om een stap maken in de volwassenheid van Business Analytics én tegelijkertijd goed om te gaan met de groei van data binnen uw organisatie is bovenal een goede overkoepelende architectuur nodig. Een architectuur die mogelijkheden biedt voor traditionele Business Intelligence (DWH), maar ook voor geavanceerde analytics en de datagroei die daar mee gepaard gaat. Deze architectuur hebben wij uitgedacht en beproefd.

DATA MANAGEMENT PLATFORM

De belangrijkste uitgangspunten voor deze architectuur zijn:

 • Het ondersteunen van zowel traditionele BI/datawarehouse omgevingen als die voor geavanceerde analytics (ad hoc, self service, data labs)
 • Flexibel en generiek
 • Eenvoudig op te zetten, in productie te nemen en te onderhouden
 • Werkend op een cloud-infrastructuur naar keuze

 

Hierdoor hebben wij een generieke architectuur gecreëerd die de volgende voordelen biedt:

 • Snelle en eenvoudige extractie van elk type brondata in een generiek model
 • Eenvoudig te gebruiken en onderhouden door metadata definities
 • Toegang tot de data op elk niveau vanuit één omgeving
  • Eindgebruikers: gebaseerd op voorgedefinieerde analyses zonder enige kennis van de data
  • Analisten: gebaseerd op alle gedefinieerde data zonder enige technische kennis
  • Data scientists: gebaseerd op alle beschikbare data in het platform
 • Ondersteuning voor nog onbekende wensen/eisen in de toekomst

 

Een grafische weergave van deze architectuur is hieronder weergegeven:

Datamanagement platform

“KLINKT ALLEMAAL MOOI EN GOED DOORDACHT, MAAR HOE GA JE HIER NOU MEE AAN DE SLAG?”

Een hele terechte vraag, die wij onszelf gesteld hebben. Om u hiermee te helpen introduceert Incore Solutions de ‘FastStart Data Management’-oplossing. Een aanpak waarin wij deze data management architectuur in uw organisatie neerzetten en een eerste business case (die u zelf mag bedenken) alvast voor u uitwerken. Gemiddeld hanteren wij hiervoor een doorlooptijd van 6 weken, afhankelijk van de business case kan dit ook 4 of 8 weken zijn. (We garanderen dat dit zeker niet langer dan 8 weken zal zijn!)

In onze aanpak zit de gedachte om deze omgeving door middel van kleine stappen op- en uit te bouwen. Ons voorstel is om te beginnen met nieuwe of zeer gewenste functionaliteiten. Op deze manier worden ‘quick wins’ gecreëerd waarmee krediet wordt opgebouwd (en soms ook letterlijk wordt verkregen) om de volgende stappen te zetten.

Volgens onze filosofie is het niet nodig en zelfs af te raden om uw huidige analyse en/of datawarehouse omgeving direct te gaan ‘ombouwen’. Beter is het om een slimme aanpak voor deze transformatie te maken gericht op effectiviteit en efficiency. Met onze ervaring kunnen wij u hier goed bij ondersteunen en adviseren.

Wilt u meer te weten komen over onze data management architectuur en/of de FastStart Data Management propositie? Neem dan gerust contact met ons op!

Jelle Minnema Sales Manager

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega’s gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?