Verder met Advanced Analytics

Het aantal verschillende soorten gegevens, en de volumes daarvan, die binnen organisaties worden verzameld en gebruikt neemt flink toe. Van traditionele point-of-sale systemen en e-commerce websites tot nieuwe klantsentiment bronnen (zoals Twitter en Facebook) en IoT-sensoren die gegevens in realtime verzamelen en doorsturen.

Stappen zetten

Door deze gegevenssets juist en tijdig te analyseren, kan een organisatie beter onderbouwde beslissingen nemen die voorspellend en holistisch zijn. Beslissingen zijn dan niet langer reactief en op zichzelf staand. Advanced Analytics wordt gebruikt om verschillende kansen in alle soorten data van een organisatie op te sporen. Het levert diepere inzichten op en zorgt ervoor dat je precies begrijpt wat er in een proces is gebeurd, wat er straks gaat gebeuren en wat er in werkelijkheid zou moeten gebeuren. De data kan gehaald worden uit de meest uiteenlopende interne en externe bronnen. Om op deze manier te werk te gaan is er een andere aanpak nodig dan voor traditionele Business Intelligence systemen. Deze traditionele systemen zijn vaak beschrijvend en gebaseerd op zichzelf staande operationele gegevens. Het is belangrijk dat er op basis van de (continu) verzamelde gegevens bepaald wordt waarom bepaalde gebeurtenissen zijn opgetreden. Het wordt nog interessanter als er ook nog voorspellende modellen kunnen worden toegevoegd die, op basis van de beschikbare data, kunnen voorspellen hoe een proces of gebeurtenis gaat verlopen. Als alle data geanalyseerd is, volgt de ‘ultieme’ stap. Hier gaat het om adviseren, op basis van de beschikbare data, wat de beste acties zijn om tot een optimaal resultaat te komen.

Ambitie

Het is daarbij belangrijk om te weten wat het ambitieniveau van een organisatie is. Ook is het goed om van te voren een inschatting te maken of de data die beschikbaar is kan leiden tot de gewenste vorm van Analytics.Om dit in te kunnen schatten kan gebruik gemaakt worden van de Analytics Business Scan die Incore Solutions hiervoor ontwikkeld heeft. Deze business scan is een methode om de organisatie grondig door te lichten en – in ons geval – specifiek gericht op de datahuishouding en de informatiebehoeften van de organisatie. Aan de hand van onze scan kan worden bepaald in welke ‘volwassenheidsfase’ de organisatie zich bevindt en welke vervolgstappen het beste kunnen worden gezet op het gebied van Business Intelligence en Analytics.

Incore Solutions heeft veel ervaring met het realiseren van dergelijke analytische systemen en is in staat mee te denken met wat dit kan betekenen voor uw business. Plan daarom vandaag nog een afspraak om dit met ons door te nemen.

Edmund Sedney Managing Director

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega’s gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?