Dienstverlening

Het wordt voor steeds meer bedrijven interessant om op analytische wijze te werk te gaan. Incore Solutions adviseert en ondersteunt organisaties bij de opzet en inrichting van efficiënte Business Intelligence- en Analytics-omgevingen om meer waarde uit data te halen. Want een goed begin is ook hier het halve werk!

We kunnen, als het nodig is, voor elke organisatie ‘maatwerk’-oplossingen maken, al komen ook vaak de generieke oplossingen aan bod. Dit noemen we ‘applicatieve business intelligence’. We maken hierbij gebruik van standaard Business Intelligence applicaties voor bijvoorbeeld ERP- of CRM-systemen. Door gebruik te maken van deze applicaties zijn wij in staat om zeer snel resultaat neer te zetten dat voorziet in 80% van de informatiebehoefte, die vervolgens in de bestaande Business Intelligence applicaties worden toegevoegd.

Afhankelijk van de volwassenheid van een organisatie op het gebied van Business Intelligence en Analytics en natuurlijk het ambitieniveau bieden wij de volgende services aan:

Data Management en Data Governance

Om goede inzichten op basis van de beschikbare data binnen je organisatie te kunnen genereren is om te beginnen goed inzicht nodig. Inzicht in de betekenis, de herkomst en de kwaliteit van die data. Deze essentiële inzichten gecombineerd met een goede beveiliging en autorisatie van deze gegevens voor bepaalde gebruikersgroepen, vormen de kern van de dienstverlening op het gebied van Data Management en Data Governance. Dit omvat tevens het adviseren, ontwerpen en inrichten van processen om een optimale data verwerking binnen jouw organisatie te bewerkstelligen.

Business Intelligence

Business Intelligence (BI) combineert bedrijfsanalyse, datamining, datavisualisatie, datatools en -infrastructuur. Onder andere met behulp van  best practices is het mogelijk om organisaties te helpen meer datagestuurde beslissingen te nemen. In de praktijk komt moderne business intelligence erop neer dat je een begrijpelijk overzicht hebt van de data binnen je organisatie en die data gebruikt om veranderingen teweeg te brengen, inefficiënties weg te nemen en je snel aan te passen aan veranderingen in de markt of het aanbod. Kortom: het inzichtelijk maken van de data die je al hebt of nog extra nodig hebt om met die data je organisatie van informatie te voorzien om te kunnen verbeteren en te innoveren.

Data Warehousing

Data Warehousing omvat het ontwerpen en bouwen van systemen om de data uit diverse applicaties binnen organisaties te verzamelen en met elkaar te kunnen combineren. Hierdoor ontstaat één geïntegreerd model voorzien van alle relevante bedrijfsgegevens, waarvan de kwaliteit en juistheid is vastgesteld. Zo kunnen er correcte en consistente analyses en rapportages voor de hele organisatie gemaakt worden. Hiervoor worden geoptimaliseerde datamodellen ontwikkeld en wordt de relevante data uit de applicaties geladen, met elkaar gerelateerd en worden relevante en benodigde inzichten gegenereerd.

Advanced Analytics / Data Science

Binnen Advanced Analytics / Data Science ontwikkelen en implementeren wij specifieke technologie en modellen om geavanceerde analyses te kunnen uitvoeren op de beschikbare data. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorspellen hoeveel omzetverhoging wordt bereikt door een bepaalde  marketingactie of hoeveel (en welke) klanten hun abonnement opzeggen bij een bepaalde prijsverhoging.  Hiervoor maken wij veelal gebruik van kunstmatige intelligentie (machine learning, regressie modellen en voorspellende algoritmes).

Cloud diensten

In de huidige praktijk zien we dat veel organisaties steeds meer applicaties en data verplaatsen naar de cloud (het internet). Hierdoor kunnen zij efficiënter en effectiever toegang tot de informatie bieden en kunnen veel (IT) diensten worden uitbesteed en/of gecombineerd. Veel van bovenstaande dienstverlening kan ook op de cloud platformen worden aangeboden. Daarnaast komt er ook meer specifieke cloud technologie voor het bijeen brengen en analyseren van data op deze cloud omgevingen beschikbaar. De kennis en ervaring van deze cloud technologieën hebben wij in huis. Ons ‘data provisioning platform’ (referentie architectuur) is hier specifiek op toegerust.

Trainingen

Incore Solutions biedt tevens een diversiteit aan trainingen op het gebied van Business Intelligence en Analytics. We verzorgen deze trainingen voor onze eigen klanten en ook een deel van de BI- en analytics trainingen van Vijfhart IT-opleidingen.

Bent u klaar voor inzicht op basis van Business Analytics?
Neem direct contact met me op, of klik hier

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega’s gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?