Oplossingen voor Marketing

Het is niets nieuws meer en we zien het ook niet meer verdwijnen; Marketing Analytics. Doordat er steeds meer methoden en kanalen bijkomen, blijft Marketing Analytics zich ontwikkelen.
Belangrijk om deze ontwikkelingen goed bij te houden!

Marketing Analytics is de praktijk van het verzamelen, beheren en manipuleren van gegevens om de informatie te verstrekken die marketeers nodig hebben om hun impact te optimaliseren.

Waarom?

Door gebruik te maken van analytics beschikken organisaties over steeds meer belangrijke informatie. Zo weten ze meer van de doelgroep en de manier waarop deze de website, app of software bezoekt en gebruikt. Deze informatie kan gebruikt worden om op veel vlakken verbeteringen toe te passen. Uiteindelijk kan met de juiste informatie een organisatie precies zo inspelen op de klant, dat het optimale resultaat wordt bereikt.

Het wordt voor bedrijven steeds duidelijker dat het gebruik maken van Marketing Analytics niet alleen belangrijk is voor commerciële doeleinden. Het hebben van een goede positionering en een onderscheidend vermogen is tegenwoordig ook belangrijk voor publieke en non-profit instellingen zoals overheden en onderwijsinstellingen. Waarom? Omdat elke organisatie een optimaal bereik wil hebben en zo goed mogelijk wil inspelen op de behoeften van de klant.

Wat wil de klant?

Het leren kennen van je doelgroep is essentieel als je je klant precies wilt geven wat hij zoekt en wilt weten wat zijn verwachtingen zijn, zodat je daar effectief op kan inspelen. Denk hierbij onder andere aan het kiezen van het juiste kanaal/medium voor een bepaalde campagne, het meten van de resultaten van campagnes of het vergroten van klanttevredenheid en -loyaliteit. Allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je als organisatie zo effectief mogelijk communiceert. Hoe meer een bedrijf investeert in Marketing Analytics, hoe winstgevender het kan worden.

Meer lezen over datagedreven werken voor marketing? Klik dan hier.

Kunnen wij helpen? Incore Solutions heeft veel ervaring met het realiseren van Marketing Analytics oplossingen en we leggen graag uit hoe we dat doen. Wil je onze hulp met de implementatie van een effectieve Marketing Analytics strategie? Neem vrijblijvend contact met ons op via, we laten binnen 24 uur iets van ons horen!

 

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega's gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?