Verder met Implementatie

Het implementeren van Business Intelligence en Business Analytics vraagt om een specifieke aanpak. Bij Incore Solutions hebben we al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van ontwerpen, bouwen en het succesvol implementeren bij tientallen organisaties.

Wat maakt een dergelijke implementatie anders?

Business Intelligence en Analytics implementaties hebben per definitie een sterke business component. Dit betekent dat zo’n implementatie geen ’technisch kunstje’ is maar dat het vrijwel altijd een veranderingstraject voor de betreffende organisatie betreft.

Uit marktonderzoek van Gartner bleek 10 jaar geleden al dat er 9 veel voorkomende valkuilen zijn bij het implementeren van Business Intelligence systemen in een organisatie. Dit zijn:

1. Goochelen met cijfers (Excel cultuur)
2. Kwaliteit van gegevens
3. BI van een vaste IT-leverancier
4. Veranderangst
5. Uitbesteden
6. Dashboard cultuur
7. Sluitende definities
8. BI Strategie

Bij een implementatie als deze is het dus belangrijk dat er veel betrokkenheid is van de gehele organisatie. Hiervoor is een groot commitment van het management noodzakelijk. Zonder committent zijn alle voorgestelde veranderingen zinloos. Ook niet-technische aspecten zijn van belang, denk aan: datakwaliteit, financiering, procesvoering en project aansturing. Bij Incore Solutions kunnen we helpen bij het implementeren doordat we een eigen visie en aanpak hebben ontwikkelend voor de projecten. Het wiel nog een keer uitvinden is dus niet nodig, we bezitten over alle kennis die nodig is. Hierdoor besparen we tijd, moeite en teleurstelling.

Neem contact op zodat wij onze toegevoegde waarde voor jouw Business Intelligence implementatie kunnen afstemmen.

Edmund Sedney Managing Director

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega's gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?