Verder met Innovatie

Wat is innovatie? Innovatie of vernieuwing heeft betrekking op nieuwe ideeën, goederen, diensten en processen. Innovatie kan plaatsvinden binnen organisaties maar ook binnen bredere - sociale - verbanden. Het proces van innoveren (innovatieproces) omvat het geheel van menselijke handelingen gericht op vernieuwing (van producten, diensten, productieprocessen, etc.).

Heel kort samengevat gaat het dus om vernieuwing. Vernieuwing van producten, maar ook van productiewijzen of processen. En in deze tijd van snelle technologische ontwikkelingen is dit belangrijker dan ooit tevoren. Door deze nieuwe technologie is het bijvoorbeeld mogelijk dat in een mum van tijd nieuwe spelers (concurrenten) de markt betreden en bestaande bedrijven uit de markt drukken. Denk aan een bedrijf als Uber of aan Spotify. Door gebruik te maken van digitale mogelijkheden (data) zijn zij nu grote spelers op de markt van taxi’s, respectievelijk de muziekuitgeverij.
Het is dus voor elk bedrijf noodzakelijk om te kijken welke mogelijkheden er in hun markt zijn voor deze digitale transformatie. Welke nieuwe mogelijkheden biedt de nieuwe technologie voor hun markt? Hoor kunnen zij extra data vergaren om deze nieuwe mogelijkheden aan hun klanten te bieden, voordat anderen dat doen.

Innovatie in relatie tot data

Veel van de vernieuwing van producten, maar met name ook van processen en diensten, wordt mogelijk gemaakt door digitale technologiën. Dit wordt ook wel ‘digital disruption‘ genoemd en dit betekent dat data een cruciale rol gaat spelen in veel van de nieuwe businessmodellen die worden ontwikkeld. En daarmee ook de “eisen” die aan deze data worden gesteld, op het gebied van bijvoorbeeld:

  • datakwaliteit
  • integratie van gegevens
  • eenduidige definitie
  • (realtime) analyse van de data

 

Data analyse cruciaal

De behoefte aan moderne, snel toepasbare en eenvoudige oplossingen voor data analyse worden dus steeds belangrijker. Zo belangrijk dat het een onderscheidende en vaak ook kritische component wordt in deze nieuwe businessmodellen. Zonder juiste (realtime) analyse kunnen geen goede beslissingen worden genomen, wat leidt tot verlies (omzet, klanten, etc). Een goede strategie hierin is dus cruciaal voor elke organisatie en het goede nieuws is dat Incore Solutions u daarbij kunt helpen.

Incore Solutions heeft veel ervaring met het realiseren van dergelijke analytische systemen en is in staat mee te denken met wat dit kan betekenen voor elke business. Plan daarom vandaag nog een afspraak om dit met ons door te nemen.

Edmund Sedney Managing Director

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega's gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?