Oplossingen voor HR

HR is een vakgebied waarbij nog vaak wordt gewerkt met subjectieve waarnemingen. De mening van personen is vaak belangrijker dan de informatie die uit data naar boven komt. Toch zien we dit steeds meer veranderen. Een mening of een ervaring is krachtiger als deze onderbouwd kan worden door objectieve data. Door technologische ontwikkelingen zien wij veel nieuwe mogelijkheden voor een effectiever HR-beleid ontstaan.

Strategischer

HR is een vakgebied waarbij nog vaak wordt gewerkt met subjectieve waarnemingen. De mening van personen is vaak belangrijker dan de informatie die uit data naar boven komt. Toch zien we dit steeds meer veranderen. Een mening of een ervaring is krachtiger als deze onderbouwd kan worden door objectieve data. Door technologische ontwikkelingen zien wij veel nieuwe mogelijkheden voor een effectiever HR-beleid ontstaan. Het wordt steeds belangrijker voor HR om strategischer te zijn en analytischer naar zaken te kijken. Daarom worden ook de HR-systemen steeds uitgebreider en blijven deze zich ontwikkelen. Een HR-systeem biedt vaak een dashboard met in één oogopslag de kern- en stuurgetallen (aantallen, verloop, verzuim etc.) die nodig zijn om een eerste indruk te krijgen van de personele stand van zaken.

Voorspellen

De laatste jaren zien we dat HR-systemen steeds meer groeien op het gebied van voorspellende analyses. Het is bijvoorbeeld interessant om te kunnen bepalen welke HR-programma’s de beoogde resultaten opleveren en, nog belangrijker, we kunnen statistische verbanden leggen tussen HR-activiteiten en de rest van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan strategische personeelsplanning. Hierbij worden de strategie en de doelen van de organisatie, plus de scenario’s die daarbij horen, bepalend voor de samenstelling van het medewerkersbestand. Als de verschillende systemen echt goed geïntegreerd zijn, kan er zelfs voorspeld worden welke factoren een rol spelen bij mensen die de organisatie verlaten. Welke medewerkers hebben bijvoorbeeld een verhoogd risico om de organisatie te verlaten? Door deze kennis in huis te hebben kan er actie ondernomen worden en hier rekening mee gehouden worden in het wervingsbeleid.

Bij Incore Solutions hebben we uitgebreide ervaring op het gebied van verschillende HR-systemen en kunnen we veel vertellen over de verschillende mogelijkheden die HR Analytics bieden. We vinden het fijn om te helpen! Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We komen binnen 24 uur bij je terug!

 

 

Werken bij Incore Solutions

Nieuwe collega's gezocht!

Werken bij Incore Solutions

Als toonaangevende partij op het gebied van Business Analytics blijven we groeien en zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team mee te versterken. Word jij onze nieuwe collega?