17 maart 2020 Innovatie
Door Jelle Minnema
17 maart 2020 Innovatie

Scholing maakt medewerkers toekomstproof Datagroei vraagt om kennis van zaken

Hoewel de hulpmiddelen om data te interpreteren en analyseren steeds gebruiksvriendelijker en eenvoudiger worden, blijft het belangrijk om de kennis van medewerkers op dit gebied op peil te houden of te vergroten. Met name voor medewerkers die geen opleiding of eerdere ervaring hebben met het werken met gegevens.

Het gaat dan om de fundamentele principes van het werken met data, het weten wat de data betekent en het zelf kunnen bepalen of en welke vragen beantwoord kunnen worden met de data die beschikbaar is. Het is duidelijk dat het begrijpen en werken met gegevens alleen maar belangrijker zal worden. Daardoor is het vinden van de middelen om de kennis van uw medewerkers te verdiepen een investering op lange termijn en voor de toekomst van uw organisatie.

Scholing zorgt voor efficiëntie

Hiervoor zijn diverse mogelijkheden: van het volgen van ‘reguliere’ trainingen bij een trainingsorganisatie, het ‘inhouse’ faciliteren van trainingen voor een bepaald onderwerp van een halve tot een paar dagen tot het ‘on-the-job’ mee laten lopen van een ervaren specialist zodat de opgedane kennis ook direct in de praktijk kan worden toegepast.

Naast het opdoen van kennis en leren van ‘best practices’ zorgt een training ook voor het vergroten van het enthousiasme van medewerkers om met data te gaan werken en het wegnemen van mogelijke barrières. Als overkoepelend voordeel vergroot u hiermee het besef in de organisatie dat ‘data gedreven werken’ een noodzakelijkheid is waarmee de slagkracht en efficiëntie van uw organisatie wordt verhoogd.

* Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waar wij een aantal aandachtspunten met betrekking tot de groei van data in organisaties. In een volgend artikel hebben we het over het gebruik van hulpmiddelen om beter inzicht in de data te verkrijgen.

Incore Solutions kan u helpen om uw medewerkers naar een hoger niveau van 'datageletterdheid' te tillen door het geven van trainingen, kennis-sessies en on-the-job instructie. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Jelle Minnema Sales Manager