3 augustus 2021 Innovatie
Door Jelle Minnema
3 augustus 2021 Innovatie

De 7 voordelen van data management in de Cloud Data Management in de wolken

In eerdere artikelen hebben wij al toegelicht dat een modern data management platform nodig is om de stap te maken naar datagedreven werken. Dit kan uiteraard een data platform zijn wat je helemaal zelf installeert en inricht op eigen hardware in een eigen datacenter. Maar steeds meer zie je dat hiervoor de kracht van de 'Cloud' wordt gebruikt.

Graag delen wij een aantal redenen waarom de inzet van de Cloud een zeer logische stap is door de voordelen die een dergelijk platform biedt.

Voordelen van data management in de Cloud

  • Beveiliging: beheer van gegevens in de Cloud is vaak veiliger dan oplossingen die in het eigen datacenter draaien. Uit onderzoek blijkt dat 94% van de Cloud gebaseerde omgevingen een verbetering van de beveiliging van data realiseert. Ten eerste omdat gegevensbeheer vanuit de Cloud het risico op gegevensverlies door apparaat schade of hardware storingen vermindert. Ten tweede omdat bedrijven die gespecialiseerd zijn in Cloud hosting en databeheer geavanceerdere beveiligingsmaatregelen en -praktijken hanteren dan bedrijven die investeren in de beveiliging van data in eigen datacenters.
  • Beheerde toegang: met verbeterde beveiliging komen er ook meer mogelijkheden met betrekking tot beheerde gegevenstoegang. Cloudopslag betekent dat medewerkers overal toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben. Deze toegang ondersteunt ook het samenwerken, aangezien medewerkers gezamenlijk met een dataset kunnen werken, eenvoudig inzichten kunnen delen en nog veel meer.
  • Schaalbaarheid en kostenbesparing: met gegevensbeheer in de Cloud kunnen gebruikers de services die zij nodig hebben naar behoefte opschalen of verlagen. Indien nodig kan meer opslag of rekenkracht worden toegevoegd. Dit kan dan weer worden terug geschaald na de voltooiing van het project, om te voorkomen dat je betaalt voor diensten die je niet (meer) nodig hebt.
  • Verbeterde gegevenskwaliteit: een geïntegreerde, goed beheerde oplossing voor het beheer van gegevens in de Cloud helpt bedrijven om hun traditionele datasilo’s af te breken en één enkele bron te creëren voor elk datapunt waarvan iedereen in de organisatie gebruik kan maken. Gegevens blijven op deze manier schoon, consistent en up-to-date.
  • Geautomatiseerde back-ups en herstel van data: de leverancier van de Cloudopslag kan gegevensback-ups beheren en automatiseren, zodat jouw organisatie de aandacht op andere dingen kan richten, maar er wel zeker van kan zijn dat de gegevens veilig zijn. Het te allen tijde hebben van een up-to-date back-up versnelt ook het proces van disaster recovery (data herstel) na calamiteiten.
  • Geautomatiseerde updates: leveranciers van gegevensbeheer in de Cloud spannen zich in om de beste services en mogelijkheden te bieden. Wanneer applicaties moeten worden bijgewerkt, voeren Cloud providers deze updates automatisch uit. Dat betekent dat uw medewerkers het werk niet hoeven te onderbreken terwijl ze wachten tot de IT-afdeling het systeem voor iedereen heeft bijgewerkt.
  • Duurzaamheid: voor organisaties die zich inzetten voor het verminderen van hun impact op het milieu, is het beheer van gegevens in de Cloud een belangrijke verbetering met veel impact. Het stelt organisaties in staat om de CO2-voetafdruk van hun eigen faciliteiten te verkleinen en de telewerkopties voor hun medewerkers uit te breiden, waardoor minder gereisd hoeft te worden.

FastStart Data Management: een nieuw dataplatform in zes weken

Er zijn dus veel redenen om een modern data (management) platform in de Cloud op te zetten. Hierbij heb je de keuze uit diverse aanbieders van Cloud platformen die er op dit moment zijn: Microsoft (Azure), Amazon (Amazon Web Services – AWS), Google (Google Cloud Platform) en Oracle (Oracle Cloud).

Incore Solutions heeft een functioneel Data Management platform ontwikkeld wat op al deze Cloud platformen kan worden geïmplementeerd. Wij noemen dit FastStart Datamanagement.

Ben jij op zoek naar een snel te implementeren data platform in de Cloud? Neem dan zeker contact met ons op om te bespreken hoe wij in korte tijd (ca. 6 weken) een dergelijk data platform voor jouw organisatie werkend kunnen krijgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt of wil weten hoe we dit realiseren.

Jelle Minnema Sales manager