23 augustus 2023 Innovatie
Door Diego Ligtenberg
23 augustus 2023 Innovatie

Nauwkeurig objecten en patronen identificeren en classificeren Een case uit onze AI-praktijk

Bij Incore Solutions werken meerdere gepassioneerde Data Scientists met een specialisatie in een breed scala aan kunstmatige intelligentie (AI)-technologieën. Onze expertise omvat onder andere beeldherkenning (computer vision), waarmee we in staat zijn om nauwkeurig objecten en patronen in afbeeldingen te identificeren en te classificeren.

Inzicht uit complexe data

Ook hebben we veel ervaring in het creëren van chatbots en het toepassen van natural language processing (NLP)-technieken om menselijke taal te begrijpen en slimme, interactieve conversational agents te ontwikkelen. Een ander sterk gebied waarin we excelleren, is het integreren of opzetten van complete Data Science-projecten in Cloud-platformen van klanten, zoals AWS of Microsoft Azure.

Ons team staat klaar om complexe uitdagingen aan te gaan en waardevolle inzichten uit data te halen. Samen met klanten bieden we maatwerkoplossingen die bedrijfsprocessen optimaliseren, efficiëntie verbeteren en waardevolle besluitvorming mogelijk maken.

Onze expertise in de praktijk

Om een voorbeeld te geven: bij één van onze klanten hebben we gewerkt aan het toepassen van beeldherkenning om producten (in dit geval kledingstukken) te classificeren. Het bedrijf, dat verschillende winkelbedrijven en zelfstandige winkels ondersteunt, ontvangt afbeeldingen van diverse kledingmerken. Echter, de beschrijvingen van deze afbeeldingen kunnen inconsistent zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende termen voor dezelfde kledingstukken of beschrijvingen die niet kloppen met de afbeelding. Dit leidde tot een grote hoeveelheid onsamenhangende data.

Om onze klant te helpen bij het ordenen van deze onsamenhangende data, hebben we gebruik gemaakt van de vision transformer, een geavanceerd computer vision-algoritme. Dit AI-model kan automatisch herkennen welk type kledingstuk is afgebeeld, waardoor het tijdrovende handmatige ordenings- en verbeteringsproces werd vervangen door een efficiëntere en nauwkeurigere werkwijze.

Onze expertise in computervisie en AI heeft bijgedragen aan het stroomlijnen van het datamanagement en het verbeteren van algehele processen bij de klant.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op en start een gesprek!

Jelle Minnema Sales Manager